søndag den 27. marts 2016
I 1953 er Kawamoto godt i gang med sine studier i USA, men får altså også tid (...og råd!) til at rejse som turist til Europa.

Det blev til en længere rundtur, der gik via Canada, England, Frankrig og Spanien. I Spanien besøger han bl.a. kystbyen Tarragona, få kilometer syd for Barcelona og kommer åbenbart i forbindelse med munkene i det nærliggende kloster; Poblet.
Og igen må man forbavses over hans evne til at komme i kontakt med folk, idet han som turist alligevel formår at komme i et helsides interview under overskriften "Japansk turist, kommende diplomat" i det lokale magasin: Proa (Fremad).
Her fortæller han bl.a. at han har studeret i USA i fire år indenfor videnskab, politik og økonomi og at han efter endt uddannelse vil vende tilbage til Japan for at blive diplomat.
Han fortæller også, at det var under en rejse til Puerto Rico året forinden, han hørte om Spanien, deres kultur og ikke mindst de kønne piger.
Interviewet rundes af med Kawamotos tanker om den katolske tro op gennem tiderne; dens forskelligheder og ligheder med den japanske.

Kawamoto forlader permanent USA samme år.
Ikke for at vende hjem til Japan som ventet, men i stedet til Europa. Måske var det netop denne rejse der gjorde udfaldet? Han berettede i hvert fald indledningsvis, at var det ikke for studierne i USA, var han gerne blevet i Spanien!
Jeg sidder tilbage med spørgsmålet: Rejste han overhovedet tilbage?

Se siderne i større format : HER