Forord.

Opdateret : 3/3 - 2016Hvorfor denne blog?

I 2007 arbejdede jeg som maler i Skanderborg, og kom i oktober på en opgave hos en privat kunde.
Hurtigt bemærkede jeg ovenstående maleri på deres stuevæg, og det vækkede nogle fjerne minder til live.
Jeg genkendte de meget karakteristiske træk på modellens ansigt, og kunne huske at have set et lignende maleri i mit barndomshjem; en stor lejlighed ved Søerne på Sortedams Dosseringen, København.
Det billede jeg kunne huske, viste et par, gående ved noget der netop kunne minde om promenaden ved Søerne i København, og derfor troede jeg også det forestillede min mor og far der gik tur, hvilket nok også er derfor det blev hængende i hukommelsen...

Men hvem var kunstneren og hvor var billedet blevet af?
En rundtur på nettet og biblioteket begyndte, og det viste sig hurtigt, at oplysninger om Kawamoto ikke umiddelbart var at finde nogle steder.
Heller ikke maleriet var set i årevis. Heldigvis var det ikke gået tabt, men lå bare gemt og glemt i en fjern afkrog hos noget familie, og i 2010 endte det omsider på mine vægge (Ses nedenfor).

Bloggen blev "født" i 2007 med det formål at finde og dele viden om Kawamoto.
Efter en lidt stille start, er der kommet en del henvendelser gennem årene, som med tilladelse er givet videre her.
Navne og stednavne dukker op, som gør, jeg selv kan yde en aktiv indsats ved søgninger på nettet og andre steder, samt rette henvendelse til mennesker der måske ved noget.
Det er blevet til en del små og store "brikker", som hen ad vejen har afsløret en spændene historie, som bestemt er værd at gemme for eftertiden.

Blogformen har vist sig særdeles egnet til formålet, da den hele tiden kan rettes til med nye oplysninger og fejlagtige kan fjernes.

I februar 2016 kommer det afgørende gennembrud for mit arbejde. Jeg bliver kontaktet af pårørende til Kawamoto, som velvilligt stiller sin viden til rådighed. Dertil kommer arbejdet med at gennemsøge ugeblade fra 50 og 60'erne kaster små artikler frem i lyset.
Jeg ligger nu inde med så meget viden, at jeg kan begynde og lægge mere sammenhængende indlæg ud på bloggen under punktet : Kawamoto Biografi.