onsdag den 20. april 2016Som lovet i indlægget den 15/4, bringer jeg her en gennemgang af avisartiklen fra 24 november 1955.

Det er vigtigt at bemærke, det er 21 årige Bente (Bess) Aars, som er artiklens hovedperson, idet hun var kendt som mannequin og cover girl på modemagasiner, og det var under hendes halvandet års ophold i Madrid hun møder og bliver gift med den (i Danmark) helt ukendte kunstmaler Mitsuo Kawamoto.

I artiklen kommer man omkring Bentes syn på livet og moden i det spanske, som naturligvis ligger noget fra det man kendte i Danmark.
Desværre kommer man ikke ind på hvordan de mødtes, eller hvad de ellers havde af oplevelser som par dernede, men artiklen rundes af med hendes bud på hvad de skal efter deres juleferie i Danmark slutter:

" - Hvorhen gaar Rejsen herfra efter jul?
  - Det er mit store Ønske at komme til at bo et Aars Tid i Paris, men herefter skal vi til Tokio, hvor min Mand skal have en Stilling inden for Diplomatiet. Jeg vil gerne se hans land, bo der og maaske arbejde der sammen med ham.
  - De har ingen Planer om at slaa Dem ned paa eet Sted?
  - Nej. Vi elsker at rejse begge to og vil blive ved saa længe der er muligheder for det.
  - Men hvad nu med eventuelle smaa Valby-Japanere?
  - De skal helst vente lidt endnu, selv om vi ærlig talt er vældig spændt paa at se Resultatet af denne sjældne Konstellation.... ".

Således afrundes interviewet, der meget sandsynligt også er den første danske omtale af Kawamoto i danske medier!
Som bekendt bliver deres omtalte planer aldrig realiseret, for de bliver hængende i Danmark, hvor de hurtigt bliver skilt, men stadig forbliver venner resten livet.