mandag den 19. december 2016Jeg er utrolig glad for at læsere der ejer malerier, reagerer på min opfordring til at bidrage med fotos og beretninger, der knytter sig til billederne. For nylig fik jeg en henvendelse fra S.T. der i dag bor i Berlin, men var nær ven af Mitsuo i slut 50'erne og start 60'erne.
Han fortæller de var sammen nærmest dagligt, og levede et festligt og farverigt liv i en tid, hvor klubber og musiksteder i København blomstrede. De brugte det meste af deres fritid på at jagte piger og feste. De havde det sjovt sammen, men Mitsuo havde også temperement. Var de ude og spise, og det viste sig maden ikke var pengene værd, smed han gerne tallerken og det der hørte til, hen ad gulvet i vrede over den manglende kvalitet!

På et tidspunkt købte S.T. en Austin Sprite. En lille rap sportsvogn, der helt sikkert var rigtig god til at skabe opmærksomhed hos pigerne! Mitsuo ville ikke stå tilbage og forelskede sig straks i en rød MG og gik øjeblikkeligt op i sit lille atelier i Kompagnistræde lige overfor restaurant Galathea, og begyndte at producere malerier på samlebånd, for at skaffe penge til bilen hurtigst muligt.
Og det gik stærkt! På en uges tid var beløbet hjemme og bilen købt! Og det imponerede vennerne i København, og bestemt ikke uden grund.
S.T. kan tilføje at bilen blev indviet med en flot køretur op ad Hørsholmvejen til Helsingør. (Sikkert fyldt til bristepunkte med glade venner!).
Hvis vi antager at bilen har kostet i omegnen af 12.000 kroner i 1957, ville det omregnet i dagens beløb (2016) være intet mindre end 165.000 kroner, han har skaffet på så kort tid!
Denne lille historie er med til at fortælle hvor efterspurgte og prisstærke hans malerier var.
S.T. kan i den forbindelse fortælle at Kawamoto malede for at leve, og ikke for at male, hvilket også sagtens kan fornemmes på den stil han udviklede, fra grundigt gennemarbejdede billeder til de hurtigt malede med lette penselstrøg.

S.T. flyttede til Berlin i 1963 og de mistede herefter kontakten med hinanden.