lørdag den 21. maj 2016


Når man søger oplysninger om Kawamoto og vil prøve at sammensætte en historie, der kan være interessant for de, som har et eller flere af hans malerier, bliver det hurtigt en balancegang mellem væsentlige og uvæsentlige detaljer, og hensynet til privatlivts fred i forhold til venner og familie.
Helt oplagt er det jo naturligvis at få vist og fortalt de ting der direkte har noget med hans malerier at gøre, men for mig er hele hans liv fra tiden i Japan frem til hans død i Danmark en helt unik historie. Han har været på en spændene rejse fra den gamle japanske kultur med stærke faste traditioner og et land som netop havde lidt stort nederlag under 2. verdenskrig, rejst gennem flere lande, endt i 60'ernes København, på et tidspunkt, hvor optimisme og vækst rigtig havde fået fat i den vestlige verden, og alt nærmest synes at kunne lade sig gøre, styret af et voksende frisind og økonomisk uafhængighed for den enkelte med mulighed for at gøre som man ville.

Små brikker dukker hele tiden op, og i dag faldt jeg over denne offentliggørelse i Berlingske fra 12/12 1955.
Her fremgår det at Han og Bente bliver gift i Danmark. Men betyder det at de faktisk ikke var gift i Spanien, som det ellers fremgår andre steder, eller har ægteskabet bare ikke været gældene i Danmark?
Umiddelbart er det jo ikke så vigtigt, men skal tingene gengives rigtig en dag, bør der også være styr på fakta.