lørdag den 14. oktober 2017
Kawamotos malerier er spredt ud over hele landet.
Han boede og arbejdede i København, og jeg tænker det stadig er her der findes flest af hans malerier.
Først for nylig er jeg begyndt at gå på jagt efter hans malerier i genbrugsbutikker, loppemarkeder og andre steder, hvor der sælges genbrugsting.
Med jævne mellemrum dukker de op til salg i DBA og på netauktion hos lauritz.com. Men her er det altid dem med letgenkendelige motiver og tydelig signatur, der kan købes.
Det kunne selvfølgelig være sjovt at finde et af dem i butikkerne, men mit største ønske er at finde nogle af de ting, som han har lavet som noget af det første, efter han kom til danmark, hvor han eksperimenterede med teknikker og motiver. (se eksemplet på billedet nedenfor). Samtidig ankom han til Danmark med meget fine klassiske japanske tegninger og akvareller, der beviser at han virkelig kunne sit håndværk. Dem har jeg kun set udsnit af på fotos, og det ville være helt fantastisk at finde nogle af dem i dag. Men det bliver svært da de ikke bærer hans signatur "Kawamoto", men en lille gruppe japanske skrifttegn og modsat de kendte malerier, eksisterer der sikkert desværre kun ganske få.
I dag foregik jagten i to store genbrugsbutikker i Silkeborg, men gav ingen gevinst, men bare et kig på så meget andet, som det ses på øverste billede.