fredag den 23. juni 2017Det lidt grå og fugtige sommervejr har givet mig anledning til en arbejds-eftermiddag i "Bogtårnet", dvs. Det Kongelige Bibliotek her i Århus.
Heldigvis bor jeg ganske nær ved, og dermed kan der uden de store forberedelser, gøres en spontan tur derop.
Arbejdet består typisk i at søge oplysninger i databaser og de gamle aviser og ugeblade, der ellers ligger gemt godt væk nede i de dybe kældre. Tidskrævende og langsommeligt er det, og med lange perioder uden resultat.

Nærmest som en parallel til vores indtil videre ret blæsende og fugtige sommer, kunne man i Dagbladet (Østsjællands Folkeblad) d. 12 juli 1965 læse følgende om den aktuelle maleriudstilling på Greve Badehotel, syd for København:

Glæde over regnvejret!

Stort besøg på maleriudstillingen på Greve Badehotel.

De fleste ærgrede sig vel nok over, at gårdsdagen som mange af de foregående juli-dage kom til at stå i regnvejrets tegn.
En af undtagelserne var maleriudstillingen arrangeret af "Deres egen udstilling" i København, som næsten hele søndagen havde et stort rykind til sin udstilling på Greve Badehotel.
Mange benyttede sig af lejligheden til at kigge indenfor, mens regnen silede ned. Der er udstillet ca. 200 malerier. Blandt de kendteste af udstillernavnene er Ejnar R. Kragh, Kampmann, Ernst Syberg, JAPANEREN MITSUO KAWAMOTO , Kaj Drews, Børge Bokkenheuser, Ib Eisner og Svend Drews.

Udstillingen var en af mange, hvor Kawamoto's malerier var repræsenteret, som blev afviklet i teaterbygninger, forsamlingshuse, idrætshaller og andre egnede steder op gennem tresserne.

Et par dage forinden kunne denne annonce ses i samme avis: