søndag den 16. april 2017I selve blogrullen (stedet hvor også dette indlæg nu læses) lægger jeg alt det ud, som jeg enten selv finder, eller modtager af jer der henvender sig til mig via mail.
Jeg vælger at gengive det stort set som det modtages og findes, og dermed kan der også sagtens optræde unøjagtigheder, eller ligefrem ting der ikke passer. Men jeg synes det er vigtigt at få det hele med, da det på mange måder kan være med til at tegne et billede af det som skete omkring Kawamoto, eller indlæggene kan fremkalde minder og nye historier hos jer der læser dem.
Men!... Jeg føler mig dog særlig ansvarlig for ikke at udgive mere personlige ting og beretninger som jeg modtager, og det bliver også meddelt de som henvender sig. Det er på ingen måde min opgave eller ret. Det er vigtigt at understrege at denne blogs omdrejningspunkt først og fremmest er hans malerier!
Når det er sagt, må jeg også erkende at det har stor værdi netop at høre om de mere private sider af hans liv, da det giver et fint billede af hvem han var, og hvad der foregik i den tids København. Derfor modtages alle henvendelser med stor glæde!... Store som små.

Ude i bloggens højre side ses punktet: Kawamotos biografi.
Punkterne opdateres med jævne mellemrum efterhånden som nyt kommer til, eller jeg føler noget skal rettes. Det også her at jeg prøver at få samlet fakta i nogenlunde overskuelig form.
I dag har jeg omsider, og efter mange overvejelser, skrevet punktet : Kawamoto kommer til Danmark.
Det er i første omgang blevet til et meget enkelt overblik, og ser sådan ud:

Opdateret : 16/04 2017


På billedet ses Mitsuo med den danske model og mannequin Bente Aars, der bliver årsagen til at Kawamoto ender i Danmark.
De mødes, bliver gift i Spanien, og i december 1955 rejser de til København, hvorfra Bente kommer.
Bente er et kendt navn herhjemme på det tidspunkt, og derfor mødes hun også af danske ugeblade og aviser ved hjemkomsten, og hermed bliver danskerne for første gang præsenteret for Kawamoto.
De skilles efter kort tid, men bevarer forbindelse og venskab i årene efter. I 1960 indgår han i et nyt papirløst forhold, der varer frem til hans død i 1993.

Kawamoto falder godt til i Danmark og bliver boende i København gennem alle årene. Og også her i landet begår han sig godt blandt folk og bliver hurtigt et kendt ansigt i byens natteliv og får i det hele taget en stor omgangskreds. Også blandt de kendte, hvilket af og til bringer ham ugeblade og aviser.

Allerede fra den første tid i Danmark prøvede han at etablere sig som kunstmaler, men måtte dog finde andre jobs at supplere indtægten med. Hans sproglige evner førte ham til SAS som tolk i forbindelse med åbningen af flyruten til Tokyo i 1957. I 60'erne er han blevet kendt navn, og udstillede i flere københavnske gallerier og malerierne var med på flere udstillinger rundt omkring i provinsen. I den tid kunne han sælge alt hvad han kunne overkomme at male. Gradvis bliver det arbejde som tolk for flere danske virksomheder, der tager over, ledsaget af andre småopgaver som oversætter og ved et par biroller i danske film.

Kawamoto dør efter en tids sygdom i 1993 og er begravet i København.