søndag den 20. november 2016


I en kort, men intens periode fra 1953 - 55 (min vurdering) opholdte Kawamoto sig i Spanien, og har med sikkerhed haft en tid i Madrid, der givetvis har været ganske farverig!
I det centrale Madrid åbnede caféen Cuevas Sésamo i 1950 og blev efter en udvidelse i 1951 et mødested for kunstneriske personligheder, der favnede flere genrer.
I hvert fald har mange store navne også fundet vej dertil; bl.a. Ernest Hemingway, hvis autograf kan ses i caféen den dag i dag. Men også en af tidens helt store amerikanske skuespillerinder, Ava Gardner, havde en lejlighed i Madrid og besøgte ofte caféen.
Midt i dette mix af kendte, har Mitsuo begået sig med sin kendte charme, og mon ikke det var den der gjorde udslaget, da han fik forbindelse med Ava Gardner? Han kom nemlig til at låne hendes lejlighed mens han var i Madrid. Hvordan det rent praktisk har fungeret, og hvor længe, har jeg dog endnu ikke kendskab til.
Kawamoto har ikke været længe nogen steder, før det virker som om han hører til blandt inderkredsen. Madrid virker ikke som nogen undtagelse, for som det ses på billedet nedenfor, kom han til at dekorere et stykke væg i caféen.
Hans tid i Spanien var jo relativ kort, og endte med rejsen hjem til Danmark i november 1955 som nygift med model og mannequin Bente Aars.
De malerier som Kawamoto siden har malet i Danmark har ofte tyrefægtning og flamenco dansere som motiv, så hans hjerte havde nok ikke helt forladt Spanien.

Dette indlæg kopieres ud i bloggens højre side til "Kawamoto Biografi" under punktet "Kawamoto i Spanien".