onsdag den 24. august 2016


Sommeren er ved at gå på hæld, og dagene bliver mærkbart kortere nu. Derfor har jeg også gået i den seneste uge og tænkt det er tid at få gang i mit arbejde med historien om Kawamoto og hans malerier igen.
Derfor er det også utroligt pudsigt at jeg i dag modtager en mail med en lille beretning, der føjer endnu en brik til histrorien, og ikke mindst et godt foto af ejerens fine maleri ovenfor. Maleriet ses også større : HER.

Beretningen kommer fra O.W. og lyder således:

"Ved en tilfældighed kom jeg ind på din side med Kawamoto, og kom derved i tanker om, at min søster K.B.L. for længe siden, nævnte din interesse for ham.
Du skal naturligvis også have et billede af vores maleri, som stammer fra samme udstilling i vort barndomshjem i Pøt Mølle, som min søsters, maleriet måler 60 x 70 cm."
Der er ingen tegn/tekst på bagsiden, og jeg tror ikke jeg har andre oplysninger om billedet.
På omtalte udstilling i Pøt Mølle, var min søsters og mit billede de eneste af Kawamoto."

Henvendelsen fra O.W. hæfter sig således på den annonce jeg fandt i aviserne fra dengang tidligere i år, og K.B.L.'s beretning jeg fik tilsendt i 2014. På den måde kan man næsten sige de løse ender hermed samles omkring malerierne fra udstillingen i Pøt Mølle i 1966.
For helhedens skyld er det tidligere indlæg (13/4-2016) om malerierne fra Pøt Mølle gengivet nedenfor:


Jyllandsposten bragte ovenstående annonce i deres avis 29/5 - 1966.
Som det ses i eksemplet her, blev flere kunstnere præsenteret samtidig og udstillingerne blev arrangeret af lokale kunsthandlere, foreninger og gallerier. Man annoncerede i landsdækkende og lokale dagblade.
Da udstillingerne ofte var pladskrævende, brugte man bl.a.teatersale, forsamlingshuse og håndværkerforeningernes lokaler.
Malerierne blev naturligvis handlet kontant, men der kunne sagtens laves aftaler om afdragsbetaling.

Udstillingen hos Traktørstedet Pøt Mølle i Frijsenborg Skov (nær Århus), fremhæver jeg her, fordi jeg i april 2014 blev kontaktet af K.B.L. som boede på stedet fra 1960 og nogle år frem. Dengang nævnte hun at der blev holdt udstilling i den store spisesal og hun og et andet familiemedlem (O.W.) i den forbindelse hver modtog et maleri af Kawamoto som de stadig har og er glade for.

Sjovt at få den to år gamle historie sat sammen med annoncen jeg netop har fundet. Maleriet nedenfor er det som K.B.L. fik og stadig har i dag.

Annoncesamling fra forskellige aviser kan ses : HER
Linket er også tilføjet i punktet "Malerisalg og priser" ude i højre side under "Kawamoto Biografi".