fredag den 9. oktober 2009

Jeg har i dag modtaget en mail fra H.L, der vedhæftede et foto af ovenstående maleri, samt historien bag som han fortæller nedenfor:

"Billedet er købt ca 1967-1969. Min overbo, hvor jeg dengang boede var bekendt med Kawamoto og kunne fortælle, at det var Lise Bodin, som var model.
Det er malt i japan, hvor hun fra en terresse står med vulkanen i baggrunden.
Det er egentlig, hvad jeg ved om billede og Kawamoto.
Jeg vedhæfter et foto. Billedet er ca. 60x70 cm u/ramme."

Billedet ses i bedre kvalitet : HER

På billedet ses maleriets nederste højre hjørne med signatur og en del af den karakteristiske ramme, der ses om mange af hans malerier fra den periode.

Vi skal selvfølgelig også vide hvem Lise Bodin er. Følgende er fundet hos www.danskefilm.dk, og her fremgår forbindelsen til Kawamoto også :

"Tidligere mannequin, fotomodel og konferencier Lise Bodin blev i 1960 Miss Danmark og deltog samme år i den internationale Miss World konkurrence i London, hvor Argentina dog vandt. Hun blev verdensberømt, da hun i 1961 arbejdede som model i Paris og forelskede sig i den rige og charmerende franske playboy Raymond Rolland, som hun flyttede sammen med i fire år. Det viste sig at formuen stammede fra kidnapningen af bil-milliardæren Peugeots 4-årige søn. I kraft af venskabet med Rolland blev Lise Bodin indblandet i affæren og måtte tre måneder i det berygtede kvindefængsel i Versailles inden hun blev frikendt. Udover at deltage i modeopvisninger, reklamefilm og have mannequinjobs opnåede hun også at blive Miss Seksdagesløb og Miss Festival i Cannes. I en lang periode var hun fast mannequin i Jørgen Fritsches modeshows. Gennem flere år var hun i 1970erne også Ekstra Bladets "vrinsk-pige", der slangede sig på bussernes langsider. Længe inden body-painting blev hot oplevede Lise Bodin at få malet sin body-stocking af Vilhelm Freddie. I 1988 åbnede hun en raffineret modebutik i Store Strandstræde ved Nyhavn i København, hvor hun solgte smart tøj, som hun selv havde designet, men forretningen gik konkurs. Senere har hun ernæret sig som kunstagent og repræsenteret forskellige kunstnere, arrangeret udstillinger for dem og solgt deres kunst. Hun har både boet i Frankrig og Califonien og formåede begge steder at slå igennem som model. Senere slog hun sig ned i et idyllisk bondehus i Hove. Lise Bodin var en overgang gift med Fred R. Schäfer, der havde kraftprøven i Tivoli."